Imelised koogid, ilusad inimesed ja fotokaamera
Tassikoogitrendi maaletoojaks võib pidada kohviku asutajat ja omanikku Aljona Gorbatškovat, kes avas Tartus viis aastat tagasi esimese kohviku. Aljona ise ütleb, et tänaseks juba käibesõnaks muutunud “tassikook” on otsetõlge inglisekeelsest sõnast “cupcake”. “Idee tassikooke tegema hakata sai alguse vestlusest Ameerikas elava sugulasega, kes rääkis, kui populaarsed need seal on,” rääkis Aljona.
Nagu paljud teist teavad, siis ma ei tarbi väga palju magusat. Kohvi sisse panen suhkurt väga harva ja kui, siis imevähe. Kooke ja šokolaadi ma koju ei osta kunagi ning restoranis magustoitu ei telli. See sündmus aga meenutas mulle, kui hea võib olla üks kook või makroon. Pistsin mõnuga terve koogi pintslisse ja järgmine päev veel mõnuga makroonid otsa ja olin ülimalt rahul.
Kuna ma ei saa väga piimatooteid tarbida ja saia ka väga ei söö, siis lubas Aljona, et varsti saab mekkida kooke, mida ka mina tarbida saan. See on armas ja ubane kohvik Tallinna vanalinnas, kuhu lähen kindlasti tagasi!